Projektovanje enterijera

faze projektovanja enterijera

ZAŠTO JE PROJEKTOVANJE ENTERIJERA VAŽNO 

 

Projektovanje enterijera u celini mora uzeti u obzir sve zahteve za savremenim uređenjem prostora istovremeno spajajući funkcionalnost sa estetikom. Bez obzira da li renovirate svoj dom, otvarate novi poslovni prostor ili želite osvežiti svoj prostor, kvalitetno projektovanje enterijera ključno je za postizanje željenog izgleda i osećaja. Na prvom sastanku se stoga upoznajemo i razgovaramo o vašim planovima, potrebama i budućoj nameni enterijera.

Projektovanje enterijera je važno za maksimiziranje funkcionalnosti prostora, poboljšanje produktivnosti i stvaranje prijatne atmosfere. Bez obzira na veličinu prostora ili budžet, dobro osmišljen dizajn enterijera može transformisati svaki prostor.Veliku pažnju posvećujemo razmatranju stila, bojama i materijalima u budućem enterijeru.

Na osnovu potrebnih informacija postavljamo projektni zadatak. Projektovanje enterijera treba da unutrašnji prostor učini funkcionalnim, sigurnim i lepim određujući zahteve za prostorom i odabirom bitnih i ukrasnih predmeta, kao što su boje, rasveta i materijali. Ako je potrebno određujemo i okviran budžet.

Poželjno je imati crteže osnove i informacije o objektu, kao i neku referencu ako je to investitoru značajno.

 KLJUČNI ELEMENTI PROJEKTOVANJA ENTERIJERA 

 

Prilikom izlaska na teren pravimo skicu i prikupljamo sve potrebne  informacije sa terena za što precizniju izradu projekta. Razgovaraćemo o vašim ciljevima, budžetu, preferencijama stila i funkcionalnim zahtevima vašeg prostora. Ova analiza pomaže nam da bolje razumemo vaše potrebe i stvorimo plan koji odražava vaše želje. Naši stručnjaci će pažljivo pregledati prostor koji želite da uredite, uzimajući u obzir dimenzije, osvetljenje, i druge karakteristike koje utiču na dizajn. Na kraju sastanka, postavićemo jasne ciljeve i očekivanja za dalji proces projektovanja. Ovo osigurava da smo svi na istoj stranici i da možemo efikasno raditi ka ostvarenju vaših snova o enterijeru.

Ključni elementi koji vode ovaj proces su razumevanje svrhe prostora i potreba korisnika (funkcionalnsot enterijera), zatim pažljiv izbor boja, tekstura i oblika (estetika), definisanje mogućih načina prilagođvanja enterijera potrebama i trendovima tokom vremena (prilagodljivost) i održivost projektovanog enterijera tokom vremena.

Projektovanje enterijera obuhvata pravljenje skica, fotografisanje enterijera kojim se označava i početak rada. Uzimanje svih potrebnih mera na predmetnom enterijeru.

PROJEKTOVANJE ENTERIJERA

 

 

Savremeno projektovanje enterijera obuhvata nekoliko faza koji prostor treba da prilagode vašim zahtevima.  Bez obzira da li renovirate stan ili poslovni prostor, da li su u pitanju projekti kuce ili stana, projekat enterijera je ključan za postizanje željenog izgleda. Na osnovu informacija sa terena postavlja se funkcionalano rešenje i predlog dizajna enterijera, a koje uključuje: funkcionalni raspored (određen prema vrsti i obimu aktivnosti koji se dešavaju u prostoru), nameštaj koji odražava stil prostora i dekorativni detalji i svetlosni elementi koji daju lični pečat enterijeru.

U ovoj fazi projektovanja enterijera pravimo sastanak sa investitorom kako bi zajednički izvršili usvajanje predloga funkcionalnog rešenja.

Dajemo predlog osnovnog oblika, stila i materijala kroz predlog referentnih slika.

Ova faza je jako bitna za budući tok projektovanja enterijera jer u njoj vršimo sve dopune i izmene projektnog zadatka i sagledavamo da li naš projekat ide u pravom smeru. Komunikacija je ključna u saradnji sa dizajnerom enterijera i svim relevantnim učesnicima i zato je važno da se kroz konsultacije sa svima postigne konsenzus oko svih detalja.

projektovanje enterijera

VIZUELIZACIJA

 

Projektovanje enterijera, bilo da se odnosi na projektovanje kuhinje ili projektovanje poslovnih prostora, obuhvata vizuelizaciju predloženih rešenja. Po usvojenom idejnom rešenju izrađuje se fotorealistični 3d modeli, koji omogućavaju investitoru da u potpunosti sagleda predloženo arhitektonsko rešenje.

Ključna prednost našeg pristupa je upotreba najnovijih tehnologija za kreiranje fotorealističnih 3D modela. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, možete vizualizovati svaki aspekt vašeg budućeg prostora pre nego što se išta fizički realizuje. Ovo vam omogućava da unapred planirate raspored, boje, teksture i svaki detalj, čineći proces projektovanja enterijera efikasnim. Koristeći 3D modele, možete videti kako je u vašem enterijeru najbolje iskorišćen  prostor, a bez kompromisa funkcionalnsoti u odnosu na stil. Od optimizacije prirodnog svetla do pametnog korišćenja rešenja za uštedu prostora, naši dizajni su podjednako praktični koliko i estetski prijatni. Izbor predloženih materijala, podnih i zidnih obloga, rasvete, sanitarija, pokretnog i ugradnog nameštaja koji se postavljaju u 3d modelima je dostupan za kupovinu na teritoriji predmetnog enterijera. Svaki korak u procesu projektovanja enterijera je pažljivo planiran i izveden kako bismo osigurali da krajnji rezultat premašuje vaša očekivanja.

PROJEKAT ENTERIJERA

 

Izrada elaborata idejnog rešenja sa svim potrebnim informacijama za izvođenje predmetnog enterijera. Arhitektonske podloge, izgledi, preseci i detalji za sve zanatske radove predviđene u projektovanom enterijeru.

Spacifikacija podnih, zidnih obloga, sanitarija, ugradne i dekorativne rasvete, pokretnog nameštaja, bele tehnike i audio opreme. Projektovanje enterijera obuhvata specifikaciju nameštaja po meri sa arhitektonskim crtežima, tehničkim opisom i izborom svih potrebnih materijala za izradu (kuhinja, plakar, komoda…) Mere za izradu nameštaja uzima firma koja izrađuje nameštaj.

Opis posla za izvođenje zanatskih radova koji obuhvata spisak i objašnjenje svih zanatskih pozicija bez količine materijala.

AUTORSKI NADZOR

 

Projektovanje enterijera podrazumeva kontrolu procesa izvođenja projekta.

Pojašnjenje projekta zanatskih pozicija i određivanje pozicija na licu mesta. Prilagođavanje radnih crteža izmenama na terenu. Profesionalni nadzor radova omogućava da svaki element projekta bude izveden sa pažnjom i preciznošću, zbog čega se trudimo da  obezbedimo da svaki korak izgradnje ili renoviranja protekne bez ikakvih problema. Od razvoja koncepta do konačnog izvršenja, naš tim se bavi svakim aspektom procesa dizajna i nadzora projekta enterijera sa preciznošću i pažnjom. Bilo da krećete u renoviranje u punom obimu ili jednostavno osvežavate postojeći prostor, mi smo tu da vas vodimo na svakom koraku.

 • PRVI SASTANAK

  Upoznavanje. Na prvom sastanku razgovaramo o vašim planovima, potrebama i budućoj nameni enterijera. O stilu, bojama i materijalima u budućem enterijeru.

  Na osnovu potrebnih informacija postavljamo projektni zadatak. Ako je potrebno određujemo i okviran budžet.

  Poželjno je imati crteže osnove i informacije o objektu, kao i neku referencu ako je to investitoru značajno.

 • POČETAK RADA

  Izlazak na teren. Uzimanje svih potrebnih mera na predmetnom enterijeru. Pravljenje skica, fotografisanje enterijera.

  Prikuljanje svih potrebnih inforamcija sa terena za što precizniju izradu projekta.

 • PROJEKTOVANJE

  Na osnovu informacija sa terena postavlja se funkcionalano rešenje i predlog dizajna enterijera. U ovoj fazi pravimo sastanak sa investitorom kako bi zajednički izvršili usvajanje predloga funkcionalnog rešenja.

  Dajemo predlog osnovnog oblika, stila i materijala kroz predlog referentnih slika.

  Ova faza je jako bitna za budući tok projektovanja jer u njoj vršimo sve dopune i izmene projektnog zadatka i sagledavamo da li naš projekat ide u pravom smeru.

 • VIZUELIZACIJA

  Po usvojenom idejnom rešenju izrađuje se fotorealistični 3d modeli, koji omogućavaju investitoru da u potpunosti sagleda predloženo arhitektonsko rešenje.

  Izbor predloženih materijala, podnih i zidnih obloga, rasvete, sanitarija, pokretnog i ugradnog nameštaja koji se postavljaju u 3d modelima je dostupan za kupovinu na teritoriji predmetnog enterijera.

 • PROJEKAT ENTERIJERA

  Izrada elaborata idejnog rešenja sa svim potrebnim informacijama za izvođenje predmetnog enterijera. Arhitektonske podloge, izgledi, preseci i detalji za sve zanatske radove predviđene u projektovanom enterijeru.

  Spacifikacija podnih, zidnih obloga, sanitarija, ugradne i dekorativne rasvete, pokretnog nameštaja, bele tehnike i audio opreme. Specifikacija nameštaja po meri sa arhitektonskim crtežima, tehničkim opisom i izborom svih potrebnih materijala za izradu (kuhinja, plakar, komoda…) Mere za izradu nameštaja uzima firma koja izrađuje nameštaj.

  Opis posla za izvođenje zanatskih radova koji obuhvata spisak i objašnjenje svih zanatskih pozicija bez količine materijala.

 • AUTORSKI NADZOR

  Podrazumeva kontrolu procesa izvođenja projekta.

  Pojašnjenje projekta zanatskih pozicija i određivanje pozicija na licu mesta. Prilagođavanje radnih crteža izmenama na terenu.

Mob + 381 63 371 641
studioambienti08@gmail.com